Colaborator LifeCare

Compania | Inscriere | Promotii | Lumea BIO | Marketing | Produse

Marketing

Ghidul Partenerului


Ce se intampla in comertul clasic?

Avem un lucru in comun, toti suntem Consumatori. Consumatorul este cel care are nevoie de Produsele din magazin platind pretul final(in medie acesta este 100% din valoarea produsului). Dar producatorul care fabrica respectivul produs il scoate pe piata la mai putin de jumatate(aprox. 40%) din pretul final. Raman 60% care reprezinta cheltuieli de distributie si publicitate.

Cine plateste cei 60%? Producatorul? Nu! El si-a acoperit cheltuielile din cei 40%. Cel care plateste diferenta este consumatorul final. El suporta cheltuielile de distributie si de publicitate acestea fiind introduse in pretul final al produselor. Nimeni nu-l intreaba daca este de acord sau nu. Zi de zi, luna de luna dam bani la altii!
De cate ori nu ati cumparat un produs doar pentru ca ati vazut o reclama la televizor sau in mass media? In cine aveti mai multa incredere? In reclama de la televizor (care o platiti chiar daca nu doriti) sau in ceea ce va spune o cunostinta care a incercta produsul (si pe care nu o platiti)?

Ce este LIFE CARE?
Firma Life Care reprezinta un grup de distribuitori si consumatori care si-au propus sa elimine verigile intermediare de distributie si publicitate economisind 60% din pretul final al produsului.
Daca doriti sa va achizitionati produse in continuare la un pret mai mare platind din buzunarul dvs. publicitatea din mass media si comisioanele intermediarilor, atunci nu trebuie sa citesti mai departe deoarece firma Life Care va propune o alternativa.

Cum se economisesc cei 60%?
Planul de marketing:

1. 20%-23% pentru distributie:
Prin simpla inscriere in grupul Life Care beneficiati de produsele oferite de firma fara a plati adaosul de 23% la pretul de catalog practicat fata de clientii directi (care nu sunt inscrisi). Astfel economisiti din start cei 23% pentru distributie daca in loc sa va cumparati produsele necesare de la magazinul din zona, le comandati telefonic (sau online) de la magazinul firmei Life Care si va sunt aduse acasa.
2. 40% pentru publicitate:

Au mai ramas cei 40% pentru publicitate...
Ati ami facut vreodata reclama la un produs? Nu?!? nu ati
cumparat niciodata un produs care sa va palca? Ce ati facut dupa ce l-ati incercat? ati spus si prietenilor, cunostintelor, vecinilor,etc. ce produs ati cumparat , cat sunteti de multumit(a) de el? Si o parte din cei la care le-ati spus au vrut sa il incerce sau sa-l cumpere si ei?
Daca raspunsul la aceste intrebari au fost afirmative, atunci ati facut ceea ce se numeste reclama prin viu grai(sau de la om la om) in mod gratuit, fara sa fiti paltit(a). Facand acelasi lucru pt. firma LIFE CARE, veti fi platit(a) pentru "munca" depusa sub forma unui comision lunar.

Care este diferenta dintre un salar si un comision?
Salarul este fix. Indiferent daca munciti mai mult sau nu, primiti aceiasi suma.
Comisionul este variabil.In acest caz sunteti platit(a0 in functie de realizarile care le aveti. Daca muncind 4h pe saptamana dumneavoastra realizati acelasi lucru ca si o persoana care munceste 40h, sunteti platit(a) la fel de bine. Conteaza rezultatul, nu orele de munca.

Cum se calculeaza comisionul?
Comisionul lunar se plateste pentru realizarile dvs. si ale grupului dvs. pe baza unei grile de bonificatii in functie de vanzarile realizate in luna respectiva.
sa luam un exemplu concret. Presupunem ca dvs. va inscrieti in grupul Life Care. Pentru aceasta aveti nevoie de recomandarea unei persoane care v-a spus despre aceasata oportunitate, persoana numita sponsor/senior (deoarece ea garanteaza pt. dvs. si va da informatiile de care aveti nevoie). In prima luna faceti cumparaturi de 130lei -comanda minima-(aprox. 20PVA). Calculele comisioanelor se fac pe baza unei valute interne numite punct valoare afacere (PVA) care are o valoare medie de 1PVA=3.8 ron. Incercati produsele si le recomandati si altor prieteni sau cunostinte iar din persoanele cu care ati vorbit 5 doresc sa intre in afacere si fac si ele cumparaturi fiecare de 20 PVA. La sfarsitul lunii se calculeaza punctele acumulate si se compara cu urmatoarea grila:

Puncte acumulate Nivel de calificare
75PVA............................2%
150PVA............................4%
350PVA............................7%
600PVA...........................10%
1100PVA...........................12%
1800PVA...........................14%
3100PVA...........................17%
4500PVA...........................20%

Dvs. aveti astfel la sfarsitul primei luni un total de 120PVA=20PVA(ale dvs.)+5*20PVA (grup pers.). Aceasta inseamna nivel de calificare de 2%. Comisionul pt. prima luna va fi: 120PVA*3.8*2%=9.12ron.
Luna se termina si se termina si punctele.Daca doriti din nou puncte faceti din nou cumparaturi. Iar daca ii invatati si pe cei 5 pe care i-ati sponsorizat sa faca ce ati facut dvs., adica sa prezinte si ei altor persoane avantajele Life Care, in a doua luna fiecare dintre ei va putea inscrie cate 5 pers.

La sfarsitul lunii a doua aveti un total de 620PVA=20PVA+5*20PVA+5*5*20PVA ceea ce inseamna un nivel de calificare de 10% pt. dvs. dar aveti si 5 pers. calificate la nivel de 2%.
Regula de plata este urmatoarea: ultimul venit, primul platit. Adica din comisionul de 10% se platesc intai calificarile inferioare iar diferenta este a dvs.
Comisionul dvs. pt. luna a doua este:
620PVA*3.8*10%-5*(120PVA*3.8*2%)=235,6-45,6=190RON
Daca se dedica 4h pe saptamana acestei afaceri, dupa un an veti ajunge sa aveti in retea 250pers. Un calcul ipotetic al comisionului pt. luna a 12-a ar putea fi:

5020PVA*3.8*20%-5*(1000PVA*3.8*10%)=3800-1900+1900RON

Ce se intampla daca si cei inscrisi de dvs. ajung la nivel de 20%? Nu mai primiti nici un ban pt. ca diferenta de comision este 0?
Ba da. In acel moment respectiva ramura se "desprinde" si vafi legata direct de firma, iar dvs., pt. ca ati ajutat la crearea ei, veti primi lunar din partea firmei 4% din vanzarile grupului respectiv atata timp cat el se mentine la 20%. Aceasta inseamna cel putin 4%*4500PVA*3.8RON=684Ron lunar venit rezidual adica un fel de "pensie" pentru munca depusa.
Cum vi se pare propunerea, suna interesant? Credeti ca ar merita sa munciti 2 pana la 5 ani pentru a benificia apoi de o "pensie" suplimentara? Sau daca doriti puteti munci si sa creati mai multe grupuri de 20%. Dvs. hotarati cat de bine doriti sa fiti platit(a) pt. munca depusa si timpul investit.

Ce aveti de facut pentru a reusi in aceasta afacere?
Sunt 5 pasi care trebuie sa ii parcurgeti:
1.DECIZIA:
Trebuie sa luati o hotarare. Aveti la dispozitie 4 variante posibile:
a). Nu ma intereseaza aceasta modalitate de castig, nu imi plac produsele.
b). Vreau doar sa cumpar produsele la pret de catalog. Deveniti astfel client.
c). Nu vreau sa ma ocup de afacere, dar imi plac produsele si vreau sa le cumpar mai ieftin. In acest caz puteti deveni consumator.
d). Vreau sa ma ocup de afacere si imi plac produsele. In acest caz deveniti o persoana activa, adica ar trebui sa alocati cam 4h pe saptamana pt. acest proiect (2h cu grupul dvs. si 2h pt. intalniri de prezentare a oportunitatii).

2.LISTA DE NUME
Va intocmiti o lista cu persoanele pe care le cunoasteti si carora vreti sa le prezentati oportunitatea. Acordati sanse egale tuturor oferindu-le posibilitatea sa decida singuri in cunostinta de cauza (adica dupa ce au vazut planul de marketing). Nu conteaza atat de mult pe cine personal deoarece la aceasta lista puteti adauga si cunostintele prietenilor dvs., cunostinte intamplatoare, dar si recomandarile care le puteti cere de la persoanele cu care stati de vorba.
In medie o persoana adulta cunoaste cel putin 50pers. care la randul lor cunosc alte 50pers. Din totalul de 2500 de persoane doar 1 din 10 va va zice "DA". Ramaneti astfel cu 250 de persoane care sunt suficiente pt. a ajunge la nivel de 20%.

3. STABILIREA DE INTALNIRI
Stabiliti pe rand intalniri cu persoanele de pe lista. Nu incercati sa explicati la telefon sau la colt de starada despre ce este vorba.Stabiliti doar locul si ora de intalnire spunand ca doriti sa aflati parerea persoanei respective referitor la ceva important.

4. CONSUMATOR 100%
Deveniti consumator 100%. Asta nu inseamna sa aruncati produsele pe care le aveti si sa le inlocuiti cu produsele firmei Life Care, dar pe masura ce vi se termina un produs, il cumparati pe cel de la firma si-l incercati. De ce? Din 4 motive:
1.pentru ca sunteti mai convingator(oare) cand vorbiti altor persoane despre produsele care deja le-ati incercat. Imaginati-va ce ati gandi dvs. daca spre exemplu ati merge la un brutar, il intrebati cum este painea pe care o vinde si va raspunde ca nu stie deoarece el isi cumpara painea de la magazinul alaturat. Ati mai cumpara paine de la el? Sau ati merge si dvs. la acelasi magazin.
2.pentru ca produsele sunt de calitate si nu le gasiti in magazin;
3.pentru ca sunteti un model pentru grupul dvs.;
4.pentru ca produsele cumparate de la Life Care au puncte care va ajuta sa va calificati si sa primiti comisioane mai mari. Ce alt magazin va da bani la sfarsitul lunii pentru ca ati generat cumparaturi de o anumita valoare?

5. COLABORARE
Pastrati legatura cu sponsorul dvs. Participati pe cat posibil la intalnirile organizate de firma si investitie PDP (Program de Dezvoltare Personala). Luand parte la acest program invatati ce aveti de facut, va dezvoltati personalitatea si abilitatile de comunicare si astfel va av fi mult mai usor sa reusiti. Firma Life Care va pune la dispozitie o serie de carti si Cd-uri de specialitate. Citind macar o carte pe saptamana si ascultand macar un Cd pe luna aveti sanse mult mai mari sa reusiti.

planul-de-marketing.jpghttp://top-best.ro/

director web Submit Your Site SmartNetBook.ro